Inzamelacties

Inzamelacties

Inzamelacties

Regelmatig krijgen KRAS vzw en de KRAS-werkingen een aanbod van ingezamelde hulpgoederen of overtollige producten. We zijn gelukkig om deze blijken van solidariteit met mensen in armoede.

Toch stelt een dergelijk aanbod ons regelmatig voor praktische moeilijkheden. KRAS vzw beschikt zelf niet over opslagruimtes of over vrijwilligers voor het sorteren van hulpgoederen. Sommige werkingen hebben daarvoor in beperkte mate wel mogelijkheden. Daarom vragen we om voor dit soort aanbiedingen contact op te nemen met de KRAS-dienst in uw buurt. U vindt die terug op deze website onder de hoofding 'zonering'.

Voor (verse) voedingswaren zijn onze werkingen gebonden aan strenge eisen qua voedselveiligheid. Vaak kunnen ze daarom op een aanbod niet ingaan.

Kledij in goede staat is welkom in de werkingen die bij het overzicht zijn aangeduid met het pictogram 'T-shirt'.

Spullen voor babies zijn op de eerste plaats welkom in Baby-Nest.

Geen enkele van onze werkingen heeft de mogelijkheid om grotere stukken zoals meubels op te slaan. Om mensen in armoede te kunnen helpen, werken we voor meubels e.d. samen met de Gentse kringwinkels van Open Plaats en Ateljee.

Bezorg onze diensten a.u.b. enkel goederen in goede staat. Het is jammer als de aangeboden hulp wel opslagplaats en tijd kost, maar niet bruikbaar blijkt. Een goede stelregel is 'Zou ik dit stuk persoonlijk aan iemand aanbieden?'

In elk geval is het goed om vooraf contact op te nemen met de KRAS-dienst. Zo weet u welke goederen en producten welkom en wenselijk zijn.