25 jaar KRAS

25 jaar KRAS

KRAS vzw is officieel opgericht in maart 1997 en bestaat dus 25 jaar. Jammer eigenlijk dat armoede ondertussen alleen maar een grotere realiteit is geworden in onze samenleving. We hebben dus niet echt een reden om onze 25ste verjaardag te vieren.

Meer dan ooit doen mensen in kwetsbare situaties een beroep op ondersteuning door vrijwilligers. Als we al de ambitie hadden om armoede te verminderen, dan hebben wij en onze collega's en partners duidelijk ons doel nog lang niet bereikt. Vooral het beleid, op alle niveaus, zet eigenlijk steeds minder in op fundamentele oplossingen. Het werk wordt te vaak doorgeschoven naar organisaties en vrijwilligers die de leefomstandigheden van mensen in armoedesituaties kunnen verbeteren, maar die zonder duidelijke beleidskeuzes de armoede geen halt kunnen toeroepen.

Daarom gebruiken we de gelegenheid om 'onze mensen' samen te brengen op een 'feestelijke ontmoeting in het park' en om armoede een gezicht te geven. De datum ligt al vast: dat wordt zondagnamiddag 2 oktober 2022. Plaats van afspraak is (meer dan waarschijnlijk) het Pierkespark (Brugsepoort).

Wat er dan gaat gebeuren? Dat wordt de volgende weken geleidelijk duidelijker!