25 jaar KRAS

25 jaar KRAS

KRAS vzw is officieel opgericht in maart 1997 en bestaat dus 25 jaar. Jammer eigenlijk dat armoede ondertussen alleen maar een grotere realiteit is geworden in onze samenleving. We hadden dus niet echt een reden om onze 25ste verjaardag te vieren.

Meer dan ooit doen mensen in kwetsbare situaties een beroep op ondersteuning door vrijwilligers. Als we al de ambitie hadden om armoede te verminderen, dan hebben wij en onze collega's en partners duidelijk ons doel nog lang niet bereikt. Vooral het beleid, op alle niveaus, zet eigenlijk steeds minder in op fundamentele oplossingen. Het werk wordt te vaak doorgeschoven naar organisaties en vrijwilligers die de leefomstandigheden van mensen in armoedesituaties kunnen verbeteren, maar die zonder duidelijke beleidskeuzes de armoede geen halt kunnen toeroepen.

Daarom gebruikten we de gelegenheid om 'onze mensen' samen te brengen op een 'feestelijke ontmoeting in het park' en om armoede een gezicht te geven. We 'vierden' met bezoekers, vrijwilligers en sympathisanten 25 jaar KRAS op 2 oktober 2022 in Pierkespark (Brugsepoort - Gent).

Deze fotomontage van Stefaan De Coster laat het je (opnieuw) beleven.