Vanaf augustus 2022 zet 'De Sluis-Onze Thuis' op een andere manier in op armoedebestrijding. De werking focust vanaf dan voornamelijk op ontmoeting en op een persoonlijke benadering.
Centraal in de werking blijft het aanbod van een dagelijkse warme maaltijd aan een prijs die is aangepast aan de mogelijkheden van de bezoeker.
Daarnaast verzorgen de vrijwilligers een aanbod aan activiteiten, ontmoetingsmomenten, kansen tot individueel gesprek, ...
De georganiseerde driewekelijkse voedselsteun wordt afgebouwd. Daardoor verdwijnt 'De Sluis-Onze Thuis' uit de 'zonering' van de KRAS-werkingen.
Mensen die tot juni 2022 daarvoor bij 'De Sluis-Onze Thuis' terecht kunnen, worden geleidelijk verwezen naar een andere KRAS-werking.
In principe is daarbij de toewijzing van de Gentse wijken aan de Welzijnsbureaus van O.C.M.W. en Stad Gent bepalend.
Mensen die wonen op een adres dat is toegewezen aan 'Welzijnsbureau Gent-Noord' (Edward Anseeleplein 7) of aan 'Antenne Heirnis' (Tarbotstraat 61B) kunnen vanaf dan terecht bij Dien-Centrum Gent-Noord.
Mensen die wonen op een adres dat is toegewezen aan 'Welzijnsbureau Gent-Zuid' (Offerlaan 6) kunnen vanaf dan terecht bij Sint-Antoniuskring.