Fotoworkshops 'De Trekkers'

Met de fotoworkshops lanceert KRAS vzw lanceert een nieuw project. In samenwerking met LINX+ kunnen telkens kleine groepjes mensen in armoede kennis maken met de mogelijkheden van fotografie.

Fotoworkshops 'De Trekkers'

Onder begeleiding van een professionele coach gaan telkens 4 mensen aan de slag met fotografie. Ze verkennen de mogelijkheden van een fototoestel, leren gaandeweg goede foto's maken. Zo brengen ze hun eigen leven en leefomgeving in beeld.

Gedurende 2 maanden zijn er wekelijkse of tweewekelijkse samenkomsten op vrijdagnamiddag. De voornaamste bedoeling is om samen de mogelijkheden van fotografie als zinvolle tijdsbesteding te verkennen.

Elke 2 maanden kan een nieuwe groep opstarten. De eerste groep is aan het werk sinds vrijdag 13 januari 2023.

Een tweede groep start op vrijdag 17 maart en komt elke vrijdag samen van 13.30u tot 16u, behalve tijdens de schoolvakanties. Telkens bespreken de deelnemers de foto's van de vorige samenkomst en krijgen ze een opdracht voor de volgende week. Soms gaat het groepje ook samen op stap om te fotograferen.

Voor de duur van de workshop krijgen de deelnemers een toestel in bruikleen. Deelname is gratis voor bezoekers van een KRAS-werking.

Plaats van afspraak is De Sluis-Onze Thuis (Kasteellaan 435).

Het geheel kan resulteren in een fototentoonstelling in het najaar van 2023.

Inschrijven doe je best via een verantwoordelijke van je KRAS-werking.
Voor info kan je terecht op Turn on Javascript! of 0486 73 99 75.