Tocht van Hoop

Tocht van Hoop

Tocht van Hoop

Vijftien vrijwilligers uit diverse KRAS-werkingen gingen in op de uitnodiging van KRAS en Huize Nieuwpoort. Ze verzamelden in het ontmoetingshuis nabij de Sint-Jacobskerk en bezochten van daar uit enkele werkingen voor kwetsbare mensen uit de buurt.

Met een aanstekelijke dynamiek legde Fabienne Pfaff uit hoe een tijdelijk buurthuis in Sint-Baafsdorp tot stand kwam en mensen uit de omgeving weet samen te brengen. Het mobiele bos dat er momenteel staat (een realisatie van het Burgerbudget) getuigt daar van.
Ook in LDC De Horizon (Lousbergkaai) was zij onze gastvrouw en gids.

De werking van de verschillende geledingen van 'Outreachend Werken' van Stad Gent werd ons toegelicht door directeur Maja Meirlaen. Voor elk van de mensen in onze groep waren er zowel punten van herkenning als verrassende nieuwe inzichten en weetjes. De verdere samenwerking kan er in de toekomst vruchten van dragen.

Nicole Verstraete, dragende kracht van Huize Nieuwpoort maakte van de middagpauze met lunch gebruik om de werking toe te lichten.

Daarna brachten enkel blitzbezoeken ons nog naar 'Uilenspel' en verpakkingsloze winkel 'Ohne'.

Net voor het opkomende onweer rondden we de tocht af in Open Huis 't Pratershol, waar OCMW antennemedewerker Liesbet Meuret de werking van dit huis én haar eigen takenpakket toelichtte. Met een tractatie van het huis konden we de leerrijke tocht daar afronden.

Dank aan de geïnteresseerde deelnemers én aan de ontvangende diensten en werkingen. Tot volgend jaar wellicht, in alweer een andere Gentse wijk.