Valentijnsconcert: genieten van schoonheid!

Valentijnsconcert: genieten van schoonheid!

28.02.2023

“Als studenten aan het Lemmensinstituut in Leuven kregen we de opdracht om een concert te organiseren voor mensen die het niet gewoon zijn om naar muziek te gaan luisteren. Kunnen we daarvoor met KRAS vzw samenwerken?”

Met die vraag begon het. Een leuk aanbod via een nicht van een KRAS-medewerker, een kort overleg met enkele vrijwilligers, een concreet voorstel. De Regenboogkerk Sint-Antonius van Padua leek de ideale plek. De periode rond Valentijn kon een geschikt tijdstip zijn. Met de enthousiaste instemming van de kerkfabriek konden we het plan snel concreet maken.

Het bleek een schot in de roos! Een 80-tal mensen uit verschillende KRAS-werkingen maakten een uniek en hoogstaand concert mee. Een houtblazerskwintet, een vioolduo en het afsluitende hoornkwartet zorgden voor het intrumentale deel. Tussendoor bekoorde de zang van Esther het publiek met enkele schitterende liederen uit diverse culturen.

Stefaan De Coster (Huize Nieuwpoort) maakte er een flitsende beeldmontage over, met foto's van o.m. Hendrik Braet en Leon De Coster (fotoworkshop 'De Trekkers').

Bij een tas koffie en een stukje gebak werd achteraf dan ook duchtig nagepraat en verder genoten. "Natuurlijk kunnen mensen in armoede genieten van schoonheid," klonk de opmerking van een bezoeker.

foto Hendrik Braet

(foto Hendrik Braet)