KRAS-activiteiten

KRAS-activiteiten

KRAS-activiteiten

De verschillende KRAS-werkingen hebben elk hun eigen activiteiten: materiële ondersteuning, ontmoetingsmomenten, vrijetijdsinitiatieven,...

Daarnaast neemt KRAS als samenwerkingsverband ook initiatieven als dienstverlening voor mensen in armoede of als ondersteuning en vorming voor de vrijwlligers-medewerkers van de KRAS-diensten.

  • Door een overeenkomst met 2 Gentse kappersopleidingen (PIHS en OLVIGent) kunnen mensen uit de KRAS-diensten er terecht voor een kostenloze kappersbeurt.
  • Een overeenkomst met de opleiding podologie aan Artevelde Hogeschool zorgt er voor dat mensen uit de KRAS-diensten een beroep kunnen doen op gratis medische voetverzorging.
  • Het jaarlijkse KRAS-feest in mei is een vast ontmoetingsmoment voor mensen uit de verschillende KRAS-diensten. Vrijwilligers en sponsors uit verenigingen en serviceclubs verzorgen en betalen dit gebeuren.
  • De voorbije jaren werd in de aanloop naar de zomervakantie telkens een KRAS-uitstap georganiseerd. Zo konden mensen uit de KRAS-diensten een dagje genieten van Het Zwin, Planckendael, ... Ook deze activiteit werd deels betaald door sponsors.
  • Elk jaar bezoeken KRAS-vrijwilligers een Gentse wijk om er kennis te maken met het rijke aanbod aan sociale organisaties. Deze 'Tochten van Hoop' zijn telkens leerrijk en inspirerend.
  • In oktober nemen mensen uit de KRAS-diensten deel aan een eigen bedevaart naar Lourdes-Oostakker, met een zingevende animatie op maat.