In alle KRAS-diensten verwoorden mensen wat het betekent om in armoede te leven. Zo krijgen onze vrijwilligers voortdurend signalen die belangrijk zijn voor een beleid tegen armoede.
In de zeswekelijkse 'Algemene vergadering' komen deze ervaringen systematisch aan bod als 'krasse verhalen'. Voor de KRAS-medewerkers is dit een bron van informatie die ze meenemen in overlegvergaderingen waaraan ze deelnemen.
Om mensen met armoede-ervaring de kans te geven hun beleving te verwoorden, komt ongeveer maandelijks een groepje mensen uit verschillende KRAS-diensten samen voor een thematisch gesprek of om samen deel te nemen aan activiteiten.
Leden van dit groepje nemen ook deel aan info-momenten over armoede die KRAS vzw verzorgt in scholen en geïnteresseerde groepen.
Met deze werkwijze en deze visie sluit KRAS vzw zich aan bij de grondlijnen van 'Welzijnszorg' en 'Welzijnsschakels'. KRAS vzw is zelf trouwens erkend als Welzijnsschakel en ook meerdere aangesloten werkingen behoren tot het netwerk Welzijnsschakels.
Hoe het gesteld is met de armoedecijfers in Gent, kan je aflezen in de 'Armoedebarometer' van Decenniumdoelen.